Етерично масло от Смрадлика

  • Марка: Paradise Lavander
  • Кат. номер: S01

ORGANIC продукт, вдъхновен от природата. 

 

100 % Натурално етерично масло от Смрадлика, получава се от едногодишните свежи, облистени леторасти на смрадликата /Cotinus Coggygria Scop = Rhus conitus L./ от сем. Anacardiaceae.

 

Етеричните масла подхранват, омекотяват, хидратират, ароматизират, подобряват еластичността и тонуса на кожата. Може да се добавят, като активен компоненет в основи на козметични продукти - кремове, лосиони и др. За ароматизиране на кожата, почистване на лицето и масаж.

28,00 лв. 25,99 лв.
Базова цена: 25,99 лв.
Моля, изберете:
Характеристики
Подробно описание
Характеристики
Начин на употреба:
За масаж на тялото: 1 - 3 мл. се смесва с 50 мл. базово масло до получаване на хомогенна смес. За допълнително влагане, като активен компонент в козметиката /лосиони, кремове и др./ за тяло.
Състав:
Съставки по INCI: Cotinus Coggygria Branch/Leaf Oil, D-Limonene, Linalool
Грамаж:
5 ml.
Съхранение:
В сухи и закрити помещения при температура от + 15 °C до + 25°C. Да не се излага на пряка слънчева светлина.
Стандарти:
Маслата и екстрактите на Парадайс Лавендър са в съответствие с международните стандарти и редовно се подлагат на задълбочени тестове за качество в международни лаборатории. През годините, добиваното етерично масло многократно е отличавано, като един от най-добрите екстракти от лавандула в България.
Подробно описание

Основни ползи на маслото от Смрадлика:

 

- Антивурусни, Антисептични, Антимикробни, Противовъзпалителни, Заздравяващи свойства.

 

- Помага при простуда: хрема, запушен нос, болки в гърлото, кашлица, главоболие и мускулни болки.

 

- Ефективно средство при парапроктити, хемороиди и бяло течение.

 

- Препоръчва се при потене на краката.

 

Козметично и дерматологично действие на маслото от смрадлика:

 

Кожа: Препоръчва се за чувствителна кожа, облекчава възпалението, намалява дразненето и успокоява кожата. Антисептично, ранозаздравяващо средство (лечение на гнойни язви, циреи и карбункули, малки рани, ожулвания, драскотини).

 

Има изразен естествен антиоксидантен ефект.

 

Предпазва кожата от UV-лъчи от спектър В. 

 

Коса: Предотвратява косопада.

 

Психоемоционално действие на маслото от смрадлика.

 

Маслото от смрадлика балансира емоционалното състояние, спомага за концентрацията, облекчава нервното напрежение и развеселява.

 

Ползи от смрадликовото масло у дома:

 

- Използва се в парфюми, шампоани, пасти за зъби и др. козметика.

 

- Като ароматизиращо средство - в различни препарати.

 

- Има инсектицидни свойства.

 

- Бактерицидни (инхибира растежа на бактериите, особено грам-положителните щамове).