Етерично масло от Лавандула

  • Марка: Paradise Lavander
  • Кат. номер: L01

ORGANIC продукт, вдъхновен от природата. 

 

Лавандуловото масло е 100% натурален продукт, получен чрез парна дестилация от цъфтящите съцветия на теснолистната лавандула /Lavandula Angustifolia Mill = L.officinalis Ch./, семейство Lamiaceae и последващо отделяне на водата от маслото.   

 

Приятният му освежителен аромат се е наложил в парфюмерийната и козметичната промишленост още преди векове.

 

Етеричните масла подхранват, омекотяват, хидратират, ароматизират, подобряват еластичността и тонуса на кожата. Може да се добавят, като активен компоненет в основи на козметични продукти - кремове, лосиони и др. За ароматизиране на кожата, почистване на лицето и масаж.

8,50 лв. 7,49 лв.
Базова цена: 7,49 лв.
Моля, изберете:
Характеристики
Подробно описание
Характеристики
Начин на употреба:
За масаж на тялото: 1 - 3 мл. се смесва с 50 мл. базово масло до получаване на хомогенна смес. За допълнително влагане, като активен компонент в козметиката /лосиони, кремове и др./ за тяло.
Състав:
Съставки по INCI: Lavandula Angustifolia Oil, Linalol
Грамаж:
10 ml.
Съхранение:
В сухи и закрити помещения при температура от + 15 °C до + 25°C. Да не се излага на пряка слънчева светлина.
Стандарти:
Маслата и екстрактите на Парадайс Лавендър са в съответствие с международните стандарти и редовно се подлагат на задълбочени тестове за качество в международни лаборатории. През годините, добиваното етерично масло многократно е отличавано, като един от най-добрите екстракти от лавандула в България.
Подробно описание

Маслото от Лавандула е най-често използваното Етерично масло в света.

 

Основни ползи от лавандуловото масло :

 

- Помага срещу тревожност и стрес. Маслото е познато с качеството си да релаксира и успокоява (разпръснете маслото или го намажете на слепоочията, китките и стъпалата, или сложете няколко капки в аромолампа).

 

- Помага срещу главоболие и мигрена. Инхалирайте маслото за 15 минути. Може да втривате смес от масло от лавандула и мента в слепоочията, задната част на врата и китките.

 

- Помага за добър сън. (разпръснете 5 капки около леглото си или втрийте 2-3 капки на врата, на гърдите и слепоочията, или сложете няколко капки в аромолампа).

 

- Терапия на болки в ставите – масаж с комбинация от ментово и  лавандулово масло.

 

- Растеж на коса – лавандуловото масло се използва в много висококачествени продукти срещу чупливост.

 

- Освежава и дезинфикцира въздуха.

 

- Предотвратява появата на неприятна миризма.

 

- Успокоява изгаряния, слънчеви изгаряния, наранявания и порязвания. Успокоява кожни възпаления (смесете лавандулово с кокосово масло и прилагайте към проблемното място 2 пъти дневно). 

 

- Бори се срещу високо кръвно налягане (разпръснете го на работното си място за да избегнете стреса и да осигурите нормално кръвно налягане).

 

- Спомага за здравословен баланс на кръвна захар. Маслото е многообещаващо при защита на тялото от повишаване на кръвната глюкоза (втрийте на врата и гърдите, разпръснете във въздуха или добавете 1 капка към чай или вода).

 

- Премахва възпаления при кожни заболявания – дерматит, псориазис, екземи.

 

- Помага за здрава и с добър външен вид кожа. Противовъзпалителните и успокояващи свойства на лавандулавато масло помагат при дерматити, екзема, псориазис и акне (може директно да се приложи или като смес с кокосово масло при хора с по-висока чув-ствителност).

 

- Поддържа хормоналния баланс.

 

- Репелент на насекоми – кърлежи, мравки, хлебарки, паяци, комари, мишки, въшки.

 

- При домашни животни за прогонване на бълхи и паразити: каишката се потапя в разтвор от 1 ч. л. алкохол и 6 капки лавандулово масло.